Bitterballen – Kroketter med högrev

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Bitterballen – Kroketter med högrev

Bitterballen är en slags köttkrokett från Nederländerna där smeten görs på tjock redning, buljong och finhackat kött av högrev. Kroketterna kräver sin tid i köket men är väl värd väntan. Äts tillsammans med senap som snacks eller mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Bitterballen – Kroketter med högrev

Ingredienser

10 st
300 g  högrev
2 msk  konc kalvfond
3 msk  smör
1/2 dl  vetemjöl
1 dl  hackad persilja
1 krm  riven muskotnöt
salt
peppar

Panering

1 dl  vetemjöl
1   uppvispat ägg
1 - 2 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l  olja (till fritering)

Till servering

senap

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör
Betyg 3.5 av 5.
105 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord rödvinsmarinerad korv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga