Bitterballen – Kroketter med högrev

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Bitterballen – Kroketter med högrev

Bitterballen är en slags köttkrokett från Nederländerna där smeten görs på tjock redning, buljong och finhackat kött av högrev. Kroketterna kräver sin tid i köket men är väl värd väntan. Äts tillsammans med senap som snacks eller mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Bitterballen – Kroketter med högrev

Ingredienser

10 st
300 g högrev
2 msk konc kalvfond
3 msk smör
1/2 dl vetemjöl
1 dl hackad persilja
1 krm riven muskotnöt
salt
peppar

Panering

1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 - 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l olja (till fritering)

Till servering

senap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ragu bolognese
Betyg 4.5 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.7 av 5.
633 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.8 av 5.
517 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör
Betyg 3.5 av 5.
108 personer har röstat
Över 60 min att tillaga