Bitterballen – Kroketter med högrev

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Bitterballen – Kroketter med högrev

Bitterballen är en slags köttkrokett från Nederländerna där smeten görs på tjock redning, buljong och finhackat kött av högrev. Kroketterna kräver sin tid i köket men är väl värd väntan. Äts tillsammans med senap som snacks eller mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Bitterballen – Kroketter med högrev

Ingredienser

10 st
300 g  högrev
2 msk  konc kalvfond
3 msk  smör
1/2 dl  vetemjöl
1 dl  hackad persilja
1 krm  riven muskotnöt
salt
peppar

Panering

1 dl  vetemjöl
1   uppvispat ägg
1 - 2 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l  olja (till fritering)

Till servering

senap

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Boeuf Herngren
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord rödvinsmarinerad korv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ragu bolognese
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammrackabajsare
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
584 personer har röstat
Över 60 min att tillaga