Boeuf Herngren

Betyg 3.7 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Boeuf Herngren

Boeuf Herngren är ett matigt och delikat recept på köttgryta med högrev. Du gör grytan av bland annat rött vin, vitlök, tomatpuré, champinjoner och schalottenlök. Servera den smakrika grytan med ugnsrostade grönsaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Boeuf Herngren

Ingredienser

6 portioner
2 kg högrev
1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk konc ox- eller kalvfond
3 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
200 g små champinjoner
200 g små schalottenlökar
ev majsstärkelse (Maizena)
vatten
smör
salt
peppar

Gör så här

01:30:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • vilken trevlig söndagsmiddag detta blev. Gott och vällagat. Hela familjen åt med god aptit.

    Charlotte

  • Fantastiskt gott!!! Lägger också potatisen bland grönsakerna!

    Eva

  • Ett Halleluja-moment hemma hos oss. Skippa kokt potatis. Rosta tjocka potatisskivor med grönsakerna i stället.

    Eva

Testa liknande recept

  • Bitterballen – Kroketter med högrev
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kalops med smak av balkan
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boeuf à la mode
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ragu bolognese
    Betyg 4.4 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boeuf bourguignon med potatismos
    Betyg 4.8 av 5.616 personer har röstat
    Receptet har 104 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad