Choucroute med lax och dillgrädde

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Choucroute med lax och dillgrädde

Superb gryta med fantastiska smaker. Choucroute med lax och dillgrädde är en mycket aromatisk och mättande rätt. Choucroute med lax, sidfläsk, bacon och vitlök blir oerhört gott tillsammans med dillgrädden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Choucroute med lax och dillgrädde

Ingredienser

4 portioner

Choucroute

4 - 5   schalottenlökar (4 scharlottenlökar motsvarar 1 gul lök)
ca 400 g  rimmat sidfläsk i skivor
1   burk surkål (à ca 800 g)
2 - 3 dl  torrt vitt vin + vatten

Potatis och sidfläsk

1 kg  delikatesspotatis (små fasta)

Laxfilé

1   paket bacon (à 140 g)
7 - 8   vitlöksklyftor
ca 1 kg  färsk laxfilé (benfri mittbit)

Dillgrädde

1   knippa dill
2 - 3 dl  vispgrädde
1 msk  brännvin (helst med kumminsmak)
olivolja
salt
vitpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning, tex Go Green.

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3700 KJ / 880 kCal
Fett60 g

Testa liknande recept

Lättlagad choucroute
Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glödgad glögg
Betyg 3.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Surkål med äpple och salladslök
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga