Choucroute med lax och dillgrädde
Superb gryta med fantastiska smaker. Choucroute med lax och dillgrädde är en mycket aromatisk och mättande rätt. Choucroute med lax, sidfläsk, bacon och vitlök blir oerhört gott tillsammans med dillgrädden.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
Choucroute
4 - 5 schalottenlökar (4 scharlottenlökar motsvarar 1 gul lök)
ca 400 g rimmat sidfläsk i skivor
1 burk surkål (à ca 800 g)
2 - 3 dl torrt vitt vin + vatten
Potatis och sidfläsk
1 kg delikatesspotatis (små fasta)
Laxfilé
1 paket bacon (à 140 g)
7 - 8 vitlöksklyftor
ca 1 kg färsk laxfilé (benfri mittbit)
Dillgrädde
1 knippa dill
2 - 3 dl vispgrädde
1 msk brännvin (helst med kumminsmak)
olivolja
salt
vitpeppar
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3700 KJ / 880 kCal
Fett60 g
Kommentarer