Choucroute med lax och dillgrädde

2
0
Choucroute med lax och dillgrädde

Superb gryta med fantastiska smaker. Choucroute med lax och dillgrädde är en mycket aromatisk och mättande rätt. Choucroute med lax, sidfläsk, bacon och vitlök blir oerhört gott tillsammans med dillgrädden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Choucroute med lax och dillgrädde

Ingredienser

4 portioner

Choucroute

4 - 5 schalottenlökar (4 scharlottenlökar motsvarar 1 gul lök)
ca 400 g rimmat sidfläsk i skivor
1 burk surkål (à ca 800 g)
2 - 3 dl torrt vitt vin + vatten

Potatis och sidfläsk

1 kg delikatesspotatis (små fasta)

Laxfilé

1 paket bacon (à 140 g)
7 - 8 vitlöksklyftor
ca 1 kg färsk laxfilé (benfri mittbit)

Dillgrädde

1 knippa dill
2 - 3 dl vispgrädde
1 msk brännvin (helst med kumminsmak)
olivolja
salt
vitpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning, tex Go Green.

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3700 KJ / 880 kCal
Fett 60 g
Läs mer om näringsvärden