Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böckling- och äggsallad

Det här receptet på böckling- och äggsallad är en snabblagad och prima rätt och även en svensk klassiker. En höjdare under varma sommardagar och framförallt till midsommar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen (9-10 minuter). Spola dem med kallt vatten, skala och skär varje ägg i fyra klyftor.
  2. Rensa och filea böcklingarna.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj salladen och riv den.
  4. Sås: Rör ihop såsen.
  5. Täck bottnen på ett stort serveringsfat med salladsblad. Lägg ut böcklingbitar, ägg och strö över purjo. Droppa över såsen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 8 ägg
  • 12 böcklingar (12 st motsvarar 1½ kg)
  • 1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 15 cm)
  • 2 salladshuvuden gärna olika sorter
Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk osötad fransk senap
  • 4 msk klippt dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer