Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Färsk spenatsallad med lax

Färsk spenatsallad med lax, ägg och rädisor är en fräsch och frisk sallad med somriga smaker. Dressingen med smak av dragonsenap och vitvinsvinäger gör salladen syrligt läskande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa laxköttet från skinn och ben. Dela det i mindre bitar. Skölj spenaten och dra bort grova stjälkar. Dela stora blad i mindre bitar. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skölj rädisorna och skär bort större delen av bladen.
  2. Dressing: Skala och finhacka löken. Blanda den med övriga ingredienser till dressingen och skaka samman.
  3. Lägg spenatbladen på botten av en skål eller direkt på tallrikar. Lägg lax, rädisor och äggklyftor ovanpå.
  4. Skeda över dressingen och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kokt, kall lax
  • 200 g färsk spenat
  • 1 knippe rädisor
  • 4 hårdkokta ägg
Dressing
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger eller pressad citronsaft
  • 1 krm socker
  • 1 tsk fransk dragonsenap
  • 3 msk majsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer