Grillad zucchini med gremolata
Förträfflig grillad zucchini med en underbart välsmakande gremolata av persilja, vitlök, citron, mandel och russin. Grillad zucchini passar bra som tillbehör till maten eller som en liten förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 små zucchini
1 tsk salt
2 msk olivolja
Gremolata
1 knippe slätbladig persilja
2 vitlöksklyftor
skalet av 1 citron
1 msk hackad mandel
1 dl russin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi556 KJ / 133 kCal
Fett8 g
Salt2.6 g
Kolhydrater13 g
Protein1 g
Kommentarer
Supergod, en ny favorit! För mig blir zucchini lätt slafsig, tänk på att skära minst 1 cm bred skiva så håller det lättare ihop. Skippade russin helt, tycker zucchinin i sig ger en söt smak som blir supergod med citronsmaken.
Linn
2022-08-21Gremolatan blev väldigt söt. Skulle antagligen ha blivit bättre med hälften så mycket russin.
Veronica
2020-05-09Utan jämförelse den godaste gremolatan jag ätit! Har testat den på alla möjliga grillade grönsaker, halloumi mm & den funkar i samtliga fall.
Cecilia
2019-07-20