Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad zucchini med gremolata

Förträfflig grillad zucchini med en underbart välsmakande gremolata av persilja, vitlök, citron, mandel och russin. Grillad zucchini passar bra som tillbehör till maten eller som en liten förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C (grill).
  2. Skär zucchinin på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga i 5-10 minuter så att vätskan dras ut. Torka skivorna med hushållspapper.
  3. Lägg skivorna i en ugnssäker form och pensla med lite olivolja. Stek eller grilla i ugnen i ca 5 minuter på var sida.
  4. Gremolata: Finhacka persiljan och vitlöken. Skölj citronen väl och riv skalet fint utan att få med det vita.
  5. Rosta mandeln i en torr stekpanna i ca 2 minuter. Finhacka den.
  6. Blanda citronskal, persilja, vitlök, olja, mandel och russin. Salta och peppra.
  7. Strö blandningen över zucchiniskivorna och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små zucchini
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
Gremolata
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • skalet av 1 citron
  • 1 msk hackad mandel
  • 1 dl russin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 556 kJ / 133 kCal