Tomat- och äppelchutney

2
0
Tomat- och äppelchutney

Utsökt chutney med tomater, äpplen, russin och syltad ingefära. Denna tomat- och äppelchutney får syrlighet från vitvinsvinäger, sötma från strösocker och hetta från chilifrukt. Servera chutneyn tillsammans med Babootie med sötsyrlig chutney.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Tomat- och äppelchutney

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1/2 dl strösocker
1 dl vitvinsvinäger
1 chilifrukt (t ex jalapeño)
1 msk syltad ingefära
2 röda äpplen
1 burk hela skalade tomater
1/2 dl russin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör den gärna i förväg och servera rumstempererad. Chilifrukten kan ersättas med 1-2 msk inlagd chili (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept

Lingonchutney
Äppelchutney
Chutney
Äppelchutney