Tomat- och äppelchutney

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Tomat- och äppelchutney

Utsökt chutney med tomater, äpplen, russin och syltad ingefära. Denna tomat- och äppelchutney får syrlighet från vitvinsvinäger, sötma från strösocker och hetta från chilifrukt. Servera chutneyn tillsammans med Babootie med sötsyrlig chutney.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Tomat- och äppelchutney

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1 msk  rapsolja
1/2 dl  strösocker
1 dl  vitvinsvinäger
1   chilifrukt (t ex jalapeño)
1 msk  syltad ingefära
2   röda äpplen
1   burk hela skalade tomater
1/2 dl  russin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör den gärna i förväg och servera rumstempererad. Chilifrukten kan ersättas med 1-2 msk inlagd chili (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Äppelchutney i wokpanna
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lingonchutney
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelchutney med chili
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelchutney
Betyg 4.4 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och kanelchutney
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga