Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tomat- och äppelchutney

Utsökt chutney med tomater, äpplen, russin och syltad ingefära. Denna tomat- och äppelchutney får syrlighet från vitvinsvinäger, sötma från strösocker och hetta från chilifrukt. Servera chutneyn tillsammans med Babootie med sötsyrlig chutney.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva schalottenlöken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka upp.
  3. Kärna ur och hacka chilin. Strimla ingefäran. Skala och tärna äpplena.
  4. Lägg chili, ingefära, äpplen och tomater i kastrullen. Låt koka 30 minuter på svag värme.
  5. Blanda i russinen. Serveras gärna till Babootie med sötsyrlig chutney.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör den gärna i förväg och servera rumstempererad. Chilifrukten kan ersättas med 1-2 msk inlagd chili (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 chilifrukt (t ex jalapeño)
  • 1 msk syltad ingefära
  • 2 röda äpplen
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 1/2 dl russin
Lägg till i inköpslistan