BLT med kalkon och gräslökskräm

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
BLT med kalkon och gräslökskräm

Matig smörgås på surdegsbröd med bacon av kalkon, rödlök, tomat, sallad och en krämig röra av majonnäs, gräddfil, gräslök och vitlök. BLT står för ”bacon, lettuce, tomat” och är en klassisk sandwich till brunch eller som hel middag. Kanske med hemgjorda chips till?

BLT med kalkon och gräslökskräm

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
2   bifftomater
1   krispsallad
2   paket bacon av kalkonkött (à 100 g)
8   skivor surdegsbröd eller lantbröd

Gräslökskräm

1/2 dl  majonnäs
1 dl  gräddfil
1   kruka gräslök
1   klyfta vitlök
flingsalt
peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1264 KJ / 302 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater28.8 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Club sandwich med krassemajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga