BLT med kalkon och gräslökskräm
Matig smörgås på surdegsbröd med bacon av kalkon, rödlök, tomat, sallad och en krämig röra av majonnäs, gräddfil, gräslök och vitlök. BLT står för ”bacon, lettuce, tomat” och är en klassisk sandwich till brunch eller som hel middag. Kanske med hemgjorda chips till?
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 bifftomater
1 krispsallad
2 paket bacon av kalkonkött (à 100 g)
8 skivor surdegsbröd eller lantbröd
Gräslökskräm
1/2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 kruka gräslök
1 klyfta vitlök
flingsalt
peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1264 KJ / 302 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater28.8 g
Protein12 g
Kommentarer