Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

BLT med kalkon och gräslökskräm

Matig smörgås på surdegsbröd med bacon av kalkon, rödlök, tomat, sallad och en krämig röra av majonnäs, gräddfil, gräslök och vitlök. BLT står för ”bacon, lettuce, tomat” och är en klassisk sandwich till brunch eller som hel middag. Kanske med hemgjorda chips till?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majonnäs, gräddfil, finskuren gräslök och pressad vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skala löken, skiva den och tomaterna. Plocka salladen i fina blad. Stek baconet knaprigt.
  3. Lägg sallad, tomat, lök, bacon och gräslökskräm mellan två brödskivor, dela dem på snedden.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 bifftomater
  • 1 krispsallad
  • 2 paket bacon av kalkonkött (à 100 g)
  • 8 skivor surdegsbröd eller lantbröd
Gräslökskräm
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 kruka gräslök
  • 1 klyfta vitlök
  • flingsalt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1264 kJ / 302 kCal