Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Blomkålssoppa med lax

Blomkålssoppa med lax är en aptitretande soppa och en ren fröjd för både öga och mun. Krämig, matig, med en härlig fänkålssmak och sälta av laxen. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen och blomkålen (om den är fryst).
  2. Mortla fänkålsfröna. Skala lök och potatis, hacka löken och tärna potatisen. Fräs löken i hälften av oljan med fänkålsfröna och häll på buljongen och grädden. Låt koka upp.
  3. Tillsätt potatis och 2/3 av blomkålen och koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek laxtärningarna i resten av oljan och vänd ner persilja och resten av blomkålen mot slutet.
  5. Servera soppan med laxen och blomkålen och gärna bröd till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktofri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxtärningar
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis
  • 2 tsk olja
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 550 g blomkål
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1949 kJ / 466 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer