Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkålssoppa med salami

Tilltalande och mättande blomkålssoppa, med fin smak av vitlök och curry, som du gör av bakpotatis, lök, buljong och vispgrädde. Mixa soppan slät, lägg i lite krispiga salladsärter och servera med smakrik salami och nygräddade pumpabröd. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar.
  3. Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i olivoljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar eller fond och curry. Koka sakta ca 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Mixa soppan slät och koka upp den. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt soppan med lite vatten.
  5. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär salladsärterna i bitar och lägg dem i soppan.
  7. Servera soppan med salami och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salamin. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bakpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 1 msk curry
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 150 g salladsärtor
  • 6 pumpabröd
  • 2 förp salami (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3207 kJ / 767 kCal