Blomkålssoppa med salami
Tilltalande och mättande blomkålssoppa, med fin smak av vitlök och curry, som du gör av bakpotatis, lök, buljong och vispgrädde. Mixa soppan slät, lägg i lite krispiga salladsärter och servera med smakrik salami och nygräddade pumpabröd. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Ingredienser
4 portioner
1 bakpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g blomkålsbuketter
1 msk olivolja
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 msk curry
2 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
150 g salladsärtor
6 pumpabröd
2 förp salami (à 70 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salamin. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 767 kCal
Fett47.9 g
Kolhydrater59.8 g
Protein19.5 g
Kommentar
Gott, tog bacon istället för salami.
Marie
2014-05-13