Denna snabba, lena blomkålssoppa är härligt värmande en kall kväll. Potatis, purjolök och blomkål gör soppan riktigt matig och den gräddiga smaken gör den utmärkt att servera ihop med smakrik, riven ost och knapriga hasselnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
5 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Använd mjölkfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning och uteslut osten. Använd mjölkfritt bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jan
2017-10-29Mycket god soppa. Hade lite chili fick lite extra sting!
Emma
2011-02-15Gott, men jag valde att inte mixa soppan alls, tyckte att det inte behövdes då grönsakerna delade på sig ändå.
Fredrik
2011-02-09Precis som Elisabeth hade vi vinäger i. Det var gott men jag tycker att nötterna och osten var konstiga tillbehör... Om jag lagar den igen skulle jag skippa dem. Möjligen skulle jag kunna tänka mig att blanda i lite riven parmesan som får smälta ordentligt innan den serveras men ingen extra ost...