Blomkålssoppa med purjolök, ost och hasselnötter

11
4
Blomkålssoppa med purjolök, ost och hasselnötter

Denna snabba, lena blomkålssoppa är härligt värmande en kall kväll. Potatis, purjolök och blomkål gör soppan riktigt matig och den gräddiga smaken gör den utmärkt att servera ihop med smakrik, riven ost och knapriga hasselnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011

Blomkålssoppa med purjolök, ost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
6 baguetter i portionsstorlek
1 purjolök
1 blomkål
2 potatisar
2 msk olja
1 l grönsaksbuljong
2 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
1 påse hackade hasselnötter (à 50 g)
1 dl riven ost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Använd mjölkfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning och uteslut osten. Använd mjölkfritt bröd.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Jan

2017-10-29

Mycket god soppa. Hade lite chili fick lite extra sting!

Emma

2011-02-15

Gott, men jag valde att inte mixa soppan alls, tyckte att det inte behövdes då grönsakerna delade på sig ändå.

Fredrik

2011-02-09

Precis som Elisabeth hade vi vinäger i. Det var gott men jag tycker att nötterna och osten var konstiga tillbehör... Om jag lagar den igen skulle jag skippa dem. Möjligen skulle jag kunna tänka mig att blanda i lite riven parmesan som får smälta ordentligt innan den serveras men ingen extra ost...

Näringsvärde per portion

Energi 2214 KJ / 529 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 34 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden