Blomkålssoppa med purjolök, ost och hasselnötter
Denna snabba, lena blomkålssoppa är härligt värmande en kall kväll. Potatis, purjolök och blomkål gör soppan riktigt matig och den gräddiga smaken gör den utmärkt att servera ihop med smakrik, riven ost och knapriga hasselnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011
Ingredienser
4 portioner
6 baguetter i portionsstorlek
1 purjolök
1 blomkål
2 potatisar
2 msk olja
1 l grönsaksbuljong
2 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
1 påse hackade hasselnötter (à 50 g)
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2214 KJ / 529 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Byt ut mellangrädden, ett tramsigt påfund för de som tror att det är fett de bli feta av, till vispgrädde och lägg i hälften av blomkålen i soppan först efter mixningen. Då blir soppan både knaprig och smakrik även utan chilli! Blåmögelost rekommenderas.
Per
2023-07-30Mycket god soppa. Hade lite chili fick lite extra sting!
Jan
2017-10-29Gott, men jag valde att inte mixa soppan alls, tyckte att det inte behövdes då grönsakerna delade på sig ändå.
Emma
2011-02-15