Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

72
0
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

En fullträff till förrätt med hög lyxfaktor. Halstrade pilgrimsmusslor är otroligt gott, här i sällskap av blomkål som både blir till len puré och krispigt picklade små ”träd”. Krön det goda verket med brynt sojasmör, forellrom och färska dillkvistar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 blomkål (à 350 g)
1 dl rostade hasselnötter
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk äppelcidervinäger
3 krm salt
1 1/2 krm peppar
40 g smör
1 msk japansk soja
300 g pilgrimsmusslor
1 msk olja
2 msk forellrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Stekta små kantareller är gott att strö över.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1396 KJ / 333 kCal
Fett 27 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 10 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden