Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

En fullträff till förrätt med hög lyxfaktor. Halstrade pilgrimsmusslor är otroligt gott, här i sällskap av blomkål som både blir till len puré och krispigt picklade små ”träd”. Krön det goda verket med brynt sojasmör, forellrom och färska dillkvistar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 blomkål (à 350 g)
1 dl rostade hasselnötter
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk äppelcidervinäger
3 krm salt
1 1/2 krm peppar
40 g smör
1 msk japansk soja
300 g pilgrimsmusslor
1 msk olja
2 msk forellrom
Gör så här
01:00:00
00:10:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1396 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater10 g
Protein13 g
Kommentarer