Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

En fullträff till förrätt med hög lyxfaktor. Halstrade pilgrimsmusslor är otroligt gott, här i sällskap av blomkål som både blir till len puré och krispigt picklade små ”träd”. Krön det goda verket med brynt sojasmör, forellrom och färska dillkvistar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna.  
  2. Ansa och skär bort 50 g buketter av blomkålen (för 4 portioner). Skär buketterna i tunna skivor, gärna med mandolin eller skär i mindre bitar. Lägg blomkålen i ättikslagen och ställ svalt. Låt stå minst 1 timme.
  3. Hacka nötterna grovt.
  4. Skär resten av blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter eller tills den mjuknar. Häll av vattnet. Mixa blomkålen slät med stavmixer eller i matberedare.
  5. Tillsätt crème fraiche, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar (för 4 portioner). Mixa slätt. Håll varm.
  6. Smält 2 msk av smöret (för 4 portioner) i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Tillsätt sojan och ställ åt sidan. 
  7. Ta ev bort det lilla muskelfästet från musslan. Torka musslorna torra med hushållspapper.
  8. Stek musslorna i oljan i het panna 1/2–1 minut per sida. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Tillsätt resten av smöret mot slutet och ös musslorna med smöret.
  9. Fördela purén på 4 tallrikar (för 4 portioner). Toppa med pilgrimsmusslor, picklad blomkål och forellrom. Ringa över det brynta sojasmöret och strö över hasselnötterna. Garnera med dill. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.

Tips

Stekta små kantareller är gott att strö över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 blomkål (à 350 g)
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 3 krm salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 40 g smör
  • 1 msk japansk soja
  • 300 g pilgrimsmusslor
  • 1 msk olja
  • 2 msk forellrom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1396 kJ / 333 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer