Blomkål med zucchini och paprika i honungsvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkål med zucchini och paprika i honungsvinägrett

Blomkål med zucchini och paprika i honungsvinägrett är en syrlig och söt sidorätt som serveras med bröd. Blomkålen passar bra som tillbehör till en middag med kött och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj blomkålen. Låt gärna några gröna blad vara kvar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skölj och skär zucchinin i små tärningar.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla purjolöken. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt rinna av.
  3. Blanda samman senap, honung, olja, salt och peppar.
  4. Låt blomkålen rinna av och lägg den på ett fat. Fördela de övriga grönsakerna runt om. Häll honungsvinägretten över och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à 750 g)
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 bit purjolök
  • 1/2 msk fransk senap
  • 2 msk pressad citron eller vinäger
  • 2 msk honung
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 861 kJ / 206 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept