Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon

Betyg 4.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon

Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon

Ingredienser

4 portioner

Topping

100 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 rödlök
4 färska fikon
200 g färskost
2 msk pinjenötter
1/2 dl pesto

Botten

600 g blomkål eller motsvarande mängd blomkålsris
3/4 dl mandelmjöl
2 dl finriven parmesan
2 stora ägg
1/2 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 krm peppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Botten blir en deg

    David

  • Botten blev inte knaprig utan degig. Ska det vara så? I övrigt god smak

    David

    Hej David! Ja, vad trist, men det kan vara lite knepigt att få blomkålsriset riktigt urkramat och "torrt" till botten. Hoppas du vill prova igen! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Väldigt gott, räcker till 2 personer, man vill definitivt äta 2 var, kanske t.o.m. mer..

    Ida

  • Jättegoda smaker! Men pizzan fastnade i bakplåtspappret så man fick skrapa ihop ett litet pizzamos för att undvika att äta papper... Kanske hade jag bara otur? 😕

    Nina

    Hej Nina! Tråkigt att den fastnade. Prova att pensla pappret med lite olja nästa gång om det blir bättre. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jäsickens så gott; och de där klickarna pesto är verkligen prick över i.

    Lars

    Hej Lars! Kul att höra att du gillade pizzan! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Sjukt smakrik och förvånansvärt gott!

    Johanna

  • I förhållande till hur mycket det skulle vara av varje topping var det för lite botten. Jag föreslår att ni gör mer botten då pizzorna också blev ganska små. JÄTTEGOTT!!

    Mikaela

Näringsvärde per portion

Energi2249 KJ / 538 kCal
Fett41 g
Salt2.44 g
Kolhydrater17 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grönkålssallad med fikon
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Libapizza med parmaskinka och ruccola
    Betyg 4.3 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad