Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon

Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
4 portioner
Topping
100 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 rödlök
4 färska fikon
200 g färskost
2 msk pinjenötter
1/2 dl pesto
Botten
600 g blomkål eller motsvarande mängd blomkålsris
3/4 dl mandelmjöl
2 dl finriven parmesan
2 stora ägg
1/2 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 krm peppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2249 KJ / 538 kCal
Fett41 g
Salt2.44 g
Kolhydrater17 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stBotten blir en deg
David
Botten blev inte knaprig utan degig. Ska det vara så? I övrigt god smak
David
Hej David! Ja, vad trist, men det kan vara lite knepigt att få blomkålsriset riktigt urkramat och "torrt" till botten. Hoppas du vill prova igen! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Väldigt gott, räcker till 2 personer, man vill definitivt äta 2 var, kanske t.o.m. mer..
Ida
Jättegoda smaker! Men pizzan fastnade i bakplåtspappret så man fick skrapa ihop ett litet pizzamos för att undvika att äta papper... Kanske hade jag bara otur? 😕
Nina
Hej Nina! Tråkigt att den fastnade. Prova att pensla pappret med lite olja nästa gång om det blir bättre. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jäsickens så gott; och de där klickarna pesto är verkligen prick över i.
Lars
Hej Lars! Kul att höra att du gillade pizzan! Hälsningar Elina
ICA-köket
Sjukt smakrik och förvånansvärt gott!
Johanna
I förhållande till hur mycket det skulle vara av varje topping var det för lite botten. Jag föreslår att ni gör mer botten då pizzorna också blev ganska små. JÄTTEGOTT!!
Mikaela