Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon

Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
4 portioner
Topping
100 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 rödlök
4 färska fikon
200 g färskost
2 msk pinjenötter
1/2 dl pesto
Botten
600 g blomkål eller motsvarande mängd blomkålsris
3/4 dl mandelmjöl
2 dl finriven parmesan
2 stora ägg
1/2 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 krm peppar
Gör så här
00:10:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2249 KJ / 538 kCal
Fett41 g
Salt2.44 g
Kolhydrater17 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stBotten blir en deg
David
Botten blev inte knaprig utan degig. Ska det vara så? I övrigt god smak
David
Hej David! Ja, vad trist, men det kan vara lite knepigt att få blomkålsriset riktigt urkramat och "torrt" till botten. Hoppas du vill prova igen! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Väldigt gott, räcker till 2 personer, man vill definitivt äta 2 var, kanske t.o.m. mer..
Ida