Blomkålsbolognese med mandel

31
5 Klimatsmart
Blomkålsbolognese med mandel

Varför inte testa att göra en bolognese på ett lite annat sätt? Här har du en med blomkålsris och mandelsplitter! Till denna krämiga bolognese äter du såklart pasta och toppar med lite färsk basilika och gurkbitar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022

Blomkålsbolognese med mandel

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 förp blomkålsris (à 250 g)
1 förp mandelspån (à 50 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk oregano
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 dl vatten
1 förp färsk basilika (à 20 g)
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 gurka

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri.

Gör så här

Tips

Hacka och fräs lite chili med blomkålsriset för extra hetta.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Anette

2022-02-15

Mycket godare än jag vågat hoppas på! Det dög till och med åt dem i familjen som inte gillar blomkål :) Var försiktig med saltet när blomkålen fräses, det blir ju mycket salt från buljongtärningen och sojan. Jag hällde i en skvätt grädde också, blev ännu godare!

Magdalena

2021-04-15

Mycket gott!

Sarah

2021-02-05

Jag var förvånad hur god den var! Vet att det är poppis med blomkålsris och mandel och var skeptiskt till att det skulle vara gott, men det blir smakrikt och mättande. Tror att sojasås gör mycket för smaken. Kommer spara denna att göra framöver!

Näringsvärde per portion

Energi 1817 KJ / 433 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden