Blomkålsbolognese med mozzarellasallad

Kvällens middag bjuder på en mustig och underbart väldoftande vegobolognese. Blomkålsris, paprikapulver, valnötter, och soja rostas i ugnen tills smakerna har gift sig. Låt sedan allt puttra ihop med den ljuvliga tomatsåsen och servera med nykokt spaghetti och en fräsch mozzarellasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024

Ingredienser
4 portioner
Bolognese
50 g valnötter
1 förp fryst blomkålsris (à 500 g)
1 msk olja (till steg 3)
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk kinesisk soja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 msk olja (till steg 4)
2 msk tomatpuré
2 förp hela tomater (à 400 g)
1 tsk timjan
4 port spaghetti
Sallad
125 g mozzarella
65 g rucola
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 636 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stGott!
Maria
En mycket god rätt med härliga smaker. Kommer göra denna rätt fler gånger. Mättande.
Mattias
Mycket god och lättlagad pastasås. Dessutom nyttig och mättande. Funkade bra med fruset blomkålsris.
Lotta