Blomkålsbiffar med rostad potatis och vitlöksdipp

Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Blomkålsbiffar med rostad potatis och vitlöksdipp

Här ska lagas biffar gjorda på bland annat bönor och blomkål! De smaksätts med oregano och rostad lök och får stekas i en rökig och söt marinad. Potatis rostas i ugn och en härlig dipp på bara smetana och vitlök rörs ihop. Sen är vi redo att äta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022

Blomkålsbiffar med rostad potatis och vitlöksdipp

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 ägg
1 förp smokey honey marinad (à 75 g)
2 1/2 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk torkad oregano
1 förp fryst blomkålsris (à 500 g)
1 dl rostad lök
1 msk olja
900 g potatis (gärna ratte)
1 msk olja
salt
peppar

Vitlöksdipp

2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
1 crunchita sallad
1/2 förp babyplommontomater (à 500 g)

Gör så här

00:10:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Marinaden passade inte in.

    Lisa

  • Den här rätten tyckte ingen i familjen om, tyvärr. Den rökta marinaden i biffarna förstörde smaken

    Ingela

Näringsvärde per portion

Energi3409 KJ / 812 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein25 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Köttfärssås med dold blomkål
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Indiska blomkålsbollar
    Betyg 3.4 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad