Blomkålsbiffar med rostad potatis och vitlöksdipp
Här ska lagas biffar gjorda på bland annat bönor och blomkål! De smaksätts med oregano och rostad lök och får stekas i en rökig och söt marinad. Potatis rostas i ugn och en härlig dipp på bara smetana och vitlök rörs ihop. Sen är vi redo att äta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
4 portioner
Biffar
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 ägg
1 förp smokey honey marinad (à 75 g)
2 1/2 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk torkad oregano
1 förp fryst blomkålsris (à 500 g)
1 dl rostad lök
1 msk olja
900 g potatis (gärna ratte)
1 msk olja
salt
peppar
Vitlöksdipp
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
1 crunchita sallad
1/2 förp babyplommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3409 KJ / 812 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Marinaden passade inte in.
Lisa
2022-10-16Den här rätten tyckte ingen i familjen om, tyvärr. Den rökta marinaden i biffarna förstörde smaken
Ingela
2022-09-08