Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost

Kallrökt lax hör påsken till. God tillsammans med råstekt blomkål, morotsnudlar och färskost blandad med riven prästost. En bra rätt på buffén eller som förrätt.

Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost

Ingredienser

4 portioner
1/2 litet blomkålshuvud
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 1/2 dl naturell färskost
2 dl riven prästost
ca 300 g kallrökt lax i bit
1/2 dl rostade hasselnötter
1 morot
1/2 kruka dill
1 tsk pressad saft av citron (1 tsk motsvarar saft från 1/2 citron)
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2069 KJ / 494 kCal
Fett42.2 g
Salt3.3 g
Kolhydrater3.8 g
Protein25.1 g

Testa liknande recept

Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med spännande tillbehör
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga