Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kallrökt lax med råstekt blomkål och prästfärskost

Kallrökt lax hör påsken till. God tillsammans med råstekt blomkål, morotsnudlar och färskost blandad med riven prästost. En bra rätt på buffén eller som förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa blomkålen och skär den i små buketter. Stek dem 2-3 minuter i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och nymald peppar.
  2. Mixa färskosten med prästosten till en jämn smet. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Skiva laxen. Hacka nötterna grovt. Skala och skär bort ändarna på moroten. Hyvla morotsnudlar med en potatisskalare. Plocka dillen.
  4. Blanda nötter, morot, dill och citronsaft med oljan. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  5. Servera laxen med blomkål, prästfärskost och morotssallad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 dl naturell färskost
  • 2 dl riven prästost
  • ca 300 g kallrökt lax i bit
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 1 morot
  • 1/2 kruka dill
  • 1 tsk pressad saft av citron (1 tsk motsvarar saft från 1/2 citron)
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2069 kJ / 494 kCal