Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

En nyttig rätt som du kan tillaga både på sommaren och vintern. Den trevliga ugnsbakade sejen ackompanjeras av en livfull hasselnötscrisp och granna grönsaker insvepta i syrlig citronjuice.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

Ingredienser

4 portioner

Sej

600 g sejfilé
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk olivolja

Hasselnötskrisp

2 dl skalade hasselnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk hackad dill
färskpressad juice av 1/2 citron

Citrongrönt

1/2 blomkålshuvud
1 broccoli (à ca 250 g)
150 g vaxbönor eller haricot verts
1 msk olivolja
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
finrivet skal av 1 citron
dillvippa till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Grillat fläsk med rödbetssallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönsallad i dijondressing
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
Betyg 1.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helbakad sejrygg med vamt potatis- och caesarsallad
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga