Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

En nyttig rätt som du kan tillaga både på sommaren och vintern. Den trevliga ugnsbakade sejen ackompanjeras av en livfull hasselnötscrisp och granna grönsaker insvepta i syrlig citronjuice.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

Ingredienser

4 portioner

Sej

600 g  sejfilé
1/2 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
1 msk  olivolja

Hasselnötskrisp

2 dl  skalade hasselnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
1   vitlöksklyfta
1/2 tsk  salt
1 msk  olivolja
2 msk  hackad dill
färskpressad juice av 1/2   citron

Citrongrönt

1/2   blomkålshuvud
1   broccoli (à ca 250 g)
150 g  vaxbönor eller haricot verts
1 msk  olivolja
2 krm  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
finrivet skal av 1   citron
dillvippa till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillat fläsk med rödbetssallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönsallad i dijondressing
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Haricots verts med nötdressing
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sojamarinerad tofu med vaxbönor och pak choi
Betyg 1.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga