Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

En nyttig rätt som du kan tillaga både på sommaren och vintern. Den trevliga ugnsbakade sejen ackompanjeras av en livfull hasselnötscrisp och granna grönsaker insvepta i syrlig citronjuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Sej: Gnid in fisken med salt, peppar och olja. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills fisken är vit rakt igenom, ca 25 minuter.
  3. Hasselnötskrisp: Hacka hasselnötterna. Rosta dem i en torr, het stekpanna ca 2 minuter. Skala och finhacka vitlöken. Blanda nötter och vitlök med salt, olja, dill och citronjuice.
  4. Citrongrönt: Ansa och skär blomkål och broccoli i mindre buketter. Skala broccolistjälken och skär i mindre bitar.
  5. Koka blomkål, broccoli och bönor mjuka i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Häll av och blanda grönsakerna med olja, salt, peppar och citronskal. Servera fisken med hasselnötskrisp och grönsaker. Garnera med dillvippor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
Sej
  • 600 g sejfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Hasselnötskrisp
  • 2 dl skalade hasselnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • färskpressad juice av 1/2 citron
Citrongrönt
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 broccoli (à ca 250 g)
  • 150 g vaxbönor eller haricot verts
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • finrivet skal av 1 citron
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan