Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt
En nyttig rätt som du kan tillaga både på sommaren och vintern. Den trevliga ugnsbakade sejen ackompanjeras av en livfull hasselnötscrisp och granna grönsaker insvepta i syrlig citronjuice.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
4 portioner
Sej
600 g sejfilé
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk olivolja
Hasselnötskrisp
2 dl skalade hasselnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk hackad dill
färskpressad juice av 1/2 citron
Citrongrönt
1/2 blomkålshuvud
1 broccoli (à ca 250 g)
150 g vaxbönor eller haricot verts
1 msk olivolja
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
finrivet skal av 1 citron
dillvippa till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer