Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

3
0
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

En nyttig rätt som du kan tillaga både på sommaren och vintern. Den trevliga ugnsbakade sejen ackompanjeras av en livfull hasselnötscrisp och granna grönsaker insvepta i syrlig citronjuice.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

Ingredienser

4 portioner

Sej

600 g
sejfilé
1/2 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
1 msk
olivolja

Hasselnötskrisp

2 dl
skalade hasselnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt
1 msk
olivolja
2 msk
hackad dill
färskpressad juice av 1/2
citron

Citrongrönt

1/2
blomkålshuvud
1
broccoli (à ca 250 g)
150 g
vaxbönor eller haricot verts
1 msk
olivolja
2 krm
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
finrivet skal av 1
citron
-
dillvippa till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept