Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv med blomkålspuré och grönsaker

Falukorv med blomkålspuré och grönsaker är ett recept på underbar husmanskost. Den smakliga blomkålspurén får sin krämighet av crème fraiche och passar perfekt till de frästa grönsakerna och tjocka skivor stekt falukorv.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka blomkål och vitlök i lättsaltat vatten tills blomkålen är riktigt mjuk, 12-15 minuter.
  2. Häll av vattnet. Mixa blomkål och vitlök tillsammans med crème fraiche och smör i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grönsaksfräs: Skala morötterna. Skär dem och broccolin i bitar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs morotsbitarna ca 3 minuter. Tillsätt broccoli och fräs 2-3 minuter.
  4. Hacka dillen. Smaka av fräset med dill, pepparrot, syltlök, salt och peppar.
  5. Skär falukorven i tjocka skivor och grilla i grillpanna eller stek i stekpanna.
  6. Servera falukorven med den fluffiga blomkålspurén och grönsaksfräset.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och ersätt smör med mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till en laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g falukorv
Blomkålspuré
  • 1 blomkålshuvud (à 900 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Grönsaksfräs
  • 3 morötter
  • 2 broccoli
  • 2 msk rapsolja (gärna kallpressad)
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 dl syltlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2990 kJ / 714 kCal