Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blandad bönsallad

Lättlagad och nyttig bönsallad. Salladen är helt vegetarisk med ingredienser som vita eller svarta bönor, rödlök, gurka och tomat. Du smaksätter bönsalladen med persilja, dill, vitlök och balsamvinäger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bönorna i rikligt med vatten. Låt stå kallt över natten.
  2. Skala och skiva rödlökarna tunt. Skär gurka i stavar och tomater i tärningar. Häll av bönvattnet och skölj dem.
  3. Koka bönorna mjuka 45-60 minuter i vatten och salt. Häll bönorna i en sil och låt dem rinna av väl.
  4. Blanda bönor, lök, gurkstavar och tomattärningar i en skål. Mixa persilja, dill, vitlök och balsamvinäger i en matberedare eller med mixerstav.
  5. Tillsätt rapsolja och lite vatten till lagom såskonsistens. Blanda dressingen med salladen. Servera med ett vitt bröd.

Tips

Om du inte hunnit med blötläggning av bönorna kan du istället koka upp 4 dl svarta eller vita bönor (för 4 port) i 2 liter vatten. Låt koka i 2 min. Dra från plattan och låt stå 45-60 min under lock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl bönor vita eller svarta
  • 2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 rödlökar
  • 1/2 gurka
  • 3 tomater
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?