Rökt paella
Den rökta paellan får du till genom att grilla i en klotgrill. Låt det bli lite lågor innan du lägger på locket. Då får du samma rökiga smak som i Spanien där de bakar paellan i en vedugn. Niklas Ekstedt tipsar om att ta de skaldjur som du gillar och har råd med, skaldjuren i receptet är ett förslag.
Ingredienser
4 portioner
3 port rundkornigt ris
skaldjur (ta de du gillar och har råd med, t ex för 4 port: 1/2 hummer, 4 pilgrimsmusslor, 12 blåmusslor, 12 hjärtmusslor, några bläckfiskringar)
50 - 100 g pancetta eller bacon (eller chorizo som skivas om du vill ha det kryddigare)
1/2 g saffran
1 dl olja
salt
2 dl musselspad från burk (eller vitt vin (matlagningsvin), eller lite av både vin och musselspad)
dillkvistar
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2399 KJ / 573 kCal
Fett33.4 g
Kolhydrater38.2 g
Protein29.2 g
Kommentarer