Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Blåmusslor på spanskt vis – i en fantastisk sås med smak av vitt vin, kryddig pimentón, saffran, tomat och vitlök. Rätten kallas mejillones a la marinera på Mallorca, och serveras med fördel tillsammans med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 msk rökt paprikapulver eller pimentón
1 1/2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar
1 kg blåmusslor
1 dl hackad persilja
olivolja

Till servering

bröd

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakade bara rökt korv

    Johanna

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi1028 KJ / 246 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Moule marinière (Musslor i vitt vin)
    Betyg 4.1 av 5.176 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxsoppa med grädde och vitt vin
    Betyg 4.3 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassiska vinkokta musslor
    Betyg 4 av 5.119 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Musslor med fänkål
    Betyg 4.9 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad