Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

0
0
Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Musslor är miljövänlig, lättlagad och nyttig mat som passar bra när man vill ha en lättare middag eller en förrätt. Här har de hamnat i en syrlig buljong med asiatiska smaker. Vill man ha en mindre syrlig buljong kan man byta ut en del av vätskan mot kokosmjölk.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
1 kg färska blåmusslor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
2 msk smör (till stekning)
1 tsk curry
1 msk färskpressad limejuice
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
6 dl vatten
2 tsk fisksås
25 g smör

Till servering

4 msk rostad lök
1 tsk finrivet limeskal
2 strimlade salladslökar
1 kruka koriander
4 port kokta nudlar eller ris

För alla

Kontrollera noga innehållet på fonden.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök. Välj ris istället för nudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2135 KJ / 510 kCal
Fett 19 g
Salt 1.47 g
Kolhydrater 54 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden