Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

0
0
Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Musslor är miljövänlig, lättlagad och nyttig mat som passar bra när man vill ha en lättare middag eller en förrätt. Här har de hamnat i en syrlig buljong med asiatiska smaker. Vill man ha en mindre syrlig buljong kan man byta ut en del av vätskan mot kokosmjölk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
1 kg
färska blåmusslor
3
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
3
citrongrässtjälkar
2 msk
smör (till stekning)
1 tsk
curry
1 msk
färskpressad limejuice
2 msk
konc kyckling- eller grönsaksfond
6 dl
vatten
2 tsk
fisksås
25 g
smör

Till servering

4 msk
rostad lök
1 tsk
finrivet limeskal
2
strimlade salladslökar
1
kruka koriander
4
port kokta nudlar eller ris

För alla

Kontrollera noga innehållet på fonden.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök. Välj ris istället för nudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2135 KJ / 510 kCal
Fett 19 g
Salt 1.47 g
Kolhydrater 54 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept