Blåmusslor med currybuljong och rostad lök
Musslor är miljövänlig, lättlagad och nyttig mat som passar bra när man vill ha en lättare middag eller en förrätt. Här har de hamnat i en syrlig buljong med asiatiska smaker. Vill man ha en mindre syrlig buljong kan man byta ut en del av vätskan mot kokosmjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg färska blåmusslor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
2 msk smör (till stekning)
1 tsk curry
1 msk färskpressad limejuice
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
6 dl vatten
2 tsk fisksås
25 g smör
Till servering
4 msk rostad lök
1 tsk finrivet limeskal
2 strimlade salladslökar
1 kruka koriander
4 port kokta nudlar eller ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett19 g
Salt1.47 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer