Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Musslor är miljövänlig, lättlagad och nyttig mat som passar bra när man vill ha en lättare middag eller en förrätt. Här har de hamnat i en syrlig buljong med asiatiska smaker. Vill man ha en mindre syrlig buljong kan man byta ut en del av vätskan mot kokosmjölk.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
1 kg färska blåmusslor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
2 msk smör (till stekning)
1 tsk curry
1 msk färskpressad limejuice
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
6 dl vatten
2 tsk fisksås
25 g smör

Till servering

4 msk rostad lök
1 tsk finrivet limeskal
2 strimlade salladslökar
1 kruka koriander
4 port kokta nudlar eller ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett19 g
Salt1.47 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade musslor med pecorino
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga