Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Musslor är miljövänlig, lättlagad och nyttig mat som passar bra när man vill ha en lättare middag eller en förrätt. Här har de hamnat i en syrlig buljong med asiatiska smaker. Vill man ha en mindre syrlig buljong kan man byta ut en del av vätskan mot kokosmjölk.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Blåmusslor med currybuljong och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
1 kg färska blåmusslor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
2 msk smör (till stekning)
1 tsk curry
1 msk färskpressad limejuice
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
6 dl vatten
2 tsk fisksås
25 g smör

Till servering

4 msk rostad lök
1 tsk finrivet limeskal
2 strimlade salladslökar
1 kruka koriander
4 port kokta nudlar eller ris

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2135 KJ / 510 kCal
Fett19 g
Salt1.47 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vinkokta fänkålsmusslor
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerade musslor med pecorino
    Betyg 4.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vitlöksgratinerade musslor
    Betyg 4.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad