Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bläckfiskar i havet med stänk av blod (korv och potatis)

Bläckfiskar helt utan bläckfisk! De här havsdjuren görs istället av kokt korv, och serveras ihop med ett blått potatismos som inte osökt för tankarna till havet…

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mos: Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten, ca 15 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
  2. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp i kastrullen.
  3. Koka upp mjölk och smör. Häll det i potatisen och rör moset slätt och poröst. Smaksätt med salt.
  4. Korv: Koka korven.
  5. Dela korvarna på mitten. Spara halva korven till ”bläckfiskhuvud” och skär resten av korven i 6 remsor, till ”bläckfiskarmar”. Stek korvarna i oljan.
  6. Servera bläskfiskarna med det blåa potatishavet och servera med ketchup som blodstänk.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mellanmjölkdryck och laktosfritt smör.

Tips

Potatismos på vanlig potatis går att färga med blå karamellfärg.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 800 g potatis (blå kongo)
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt
Korv
  • 8 st korvar (röd pölse)
  • 1 msk olja
  • ketchup
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2162 kJ / 517 kCal