Korv med morotssallad och rostad lök

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
1
Korv med morotssallad och rostad lök

En krämig morotssallad, som du gör med gräddfil och kryddas med senap och ketchup, blir riktigt gott till grillkorven. Med ett enkelt potatismos till, och strössla med den rostade löken som grädde på moset!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Korv med morotssallad och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
2   morötter
1 1/2 dl  gräddfil
1 msk  senap
1 msk  ketchup
salt och peppar
500 g  grillkorv
1 tsk  olja
2 dl  mjölk
1 msk  smör eller margarin
1 dl  rostad lök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och den rostade löken. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: rostad lök kan innehålla gluten.
Gör laktosfri: använd gräddfil, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och väldigt gott!

Malin

2014-02-19

Näringsvärde per portion

Energi2850 KJ / 681 kCal
Fett42.6 g
Kolhydrater60.5 g
Protein18.9 g

Testa liknande recept

Korvmumier
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sremska med vitlökspotatis
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler i pitabröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv med pepparrotsmos
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvtillbehör ”de lux”
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hamburgare med klyftpotatis och dipp
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga