Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv med morotssallad och rostad lök

En krämig morotssallad, som du gör med gräddfil och kryddas med senap och ketchup, blir riktigt gott till grillkorven. Med ett enkelt potatismos till, och strössla med den rostade löken som grädde på moset!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och grovriv morötterna. Rör ihop gräddfil, senap och ketchup. Blanda ner morötterna och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek korven i oljan.
  4. Häll av potatisen. Stöt och vispa till ett mos tillsammans med varm mjölk och matfett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera korven med moset och morotssallad. Toppa med rostad lök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och den rostade löken. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: rostad lök kan innehålla gluten.
Gör laktosfri: använd gräddfil, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 morötter
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 1 msk ketchup
  • salt och peppar
  • 500 g grillkorv
  • 1 tsk olja
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2850 kJ / 681 kCal