Blåbärssylt

Ta vara på sommarens blåbär genom att koka ihop din egna blåbärssylt. Tillsätt endast socker, vatten och natriumbensoat. Använd egenplockade blåbär så blir det här en billig sylt att ha själv eller ge bort som present.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater60 g
Protein1 g
Kommentarer
32 stMinskar väldigt mycket på sockret. Jag tar 1 dl socker till 2 kg blåbär bara för att det ska koncentreras lite bättre. Blåbär är ju söta i sig och inehåller även eget ämne som även det koncentrerar. Tillsätter inget vatten när det så blir för vattnigt. Blir världens godaste blåbärssylt och av den kan man äta med gott samvete varje dag 😁 gör likadant när jag kokar lingonsylt där det ska vara kilovis med socker. Sätter där 2 dl till 2 kg lingon blir lite syrliga men mycket godare och nyttigare 👍
Lolita
Efter att ha lagt i sockret behöver bären koka minst 1 timme på medelhög värme, annars blir det bara blåbärssoppa.
Johan
Enkelt, snabbt och gott resultat
Birgitta