Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Chiasylt med blåbär och ingefära

Nyttiga och exotiska chiafrön går att använda till så mycket mer än bara chiapudding. Exempelvis i denna rårörda sylt med blåbär, agavesirap och färsk ingefära. Resultatet är en inte lika fullt så söt sylt som traditionell blåbärssylt, men en spännande variant.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 liten burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda blåbär med chiafrön, agavesirap och ingefära.
  2. Mosa ev bären lätt med en gaffel. Ställ i kylen minst 1 timme. Sylten håller ca 1 vecka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är räknad per msk.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 liten burk
  • 3 dl frysta (tinade) eller färska blåbär
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 msk finriven färsk ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 132 kJ / 32 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer