Chiasylt med blåbär och ingefära
Nyttiga och exotiska chiafrön går att använda till så mycket mer än bara chiapudding. Exempelvis i denna rårörda sylt med blåbär, agavesirap och färsk ingefära. Resultatet är en inte lika fullt så söt sylt som traditionell blåbärssylt, men en spännande variant.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
1 liten burk
3 dl frysta (tinade) eller färska blåbär
2 msk chiafrön
2 tsk agavesirap
1 msk finriven färsk ingefära
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är räknad per msk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi132 KJ / 32 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g
Kommentarer
Väldigt god, använde frusna bär, åt med yoghurt 🙂
Britta
2021-06-10Inte gott! Hade den till gröten och fick verkligen kämpa för att äta upp den tråkigaste gröten någonsin. Hur kan blåbär bli så tråkigt?
Johanna
2020-07-03