Chiasylt med blåbär och ingefära

40
2
Chiasylt med blåbär och ingefära

Nyttiga och exotiska chiafrön går att använda till så mycket mer än bara chiapudding. Exempelvis i denna rårörda sylt med blåbär, agavesirap och färsk ingefära. Resultatet är en inte lika fullt så söt sylt som traditionell blåbärssylt, men en spännande variant.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Chiasylt med blåbär och ingefära

Ingredienser

Ger 1 liten burk
3 dl
frysta (tinade) eller färska blåbär
2 msk
chiafrön
2 tsk
agavesirap
1 msk
finriven färsk ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsberäkningen är räknad per msk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Britta

2021-06-10

Väldigt god, använde frusna bär, åt med yoghurt 🙂

Johanna

2020-07-03

Inte gott! Hade den till gröten och fick verkligen kämpa för att äta upp den tråkigaste gröten någonsin. Hur kan blåbär bli så tråkigt?

Näringsvärde per portion

Energi 132 KJ / 32 kCal
Fett 2 g
Salt 0 g
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept