Chiasylt med blåbär och ingefära

41
2
Chiasylt med blåbär och ingefära

Nyttiga och exotiska chiafrön går att använda till så mycket mer än bara chiapudding. Exempelvis i denna rårörda sylt med blåbär, agavesirap och färsk ingefära. Resultatet är en inte lika fullt så söt sylt som traditionell blåbärssylt, men en spännande variant.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Chiasylt med blåbär och ingefära

Ingredienser

Ger 1 liten burk
3 dl frysta (tinade) eller färska blåbär
2 msk chiafrön
2 tsk agavesirap
1 msk finriven färsk ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsberäkningen är räknad per msk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Britta

2021-06-10

Väldigt god, använde frusna bär, åt med yoghurt 🙂

Johanna

2020-07-03

Inte gott! Hade den till gröten och fick verkligen kämpa för att äta upp den tråkigaste gröten någonsin. Hur kan blåbär bli så tråkigt?

Näringsvärde per portion

Energi 132 KJ / 32 kCal
Fett 2 g
Salt 0 g
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden