Gröt med bärkompott, yoghurt och skummad mjölk

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Gröt med bärkompott, yoghurt och skummad mjölk

Gröt kan vara allt annat än tråkigt – som denna gjord på havregryn och steel cut oats som toppas med en sötsyrlig bärkompott på hallon, vinbär och körsbär och äts med varm, skummad mjölk.  

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Gröt med bärkompott, yoghurt och skummad mjölk

Ingredienser

4 portioner

Bärkompott

2 dl frysta hallon
2 dl frysta svarta vinbär
2 dl frysta urkärnade körsbär
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 citron (1 msk skal och 1 msk juice, för 4 port)

Gröt

3 dl mjölk eller havredryck (1,5 %)
6 dl vatten
1 tsk malen kardemumma
2 krm salt
2 1/2 dl steel cut oats
2 1/2 dl havregryn

Till servering

2 dl matyoghurt (10 %)
2 dl mjölk eller växtbaserad dryck
färsk timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Behövs ej sådär mycket socker! Blir gott med en mindre mängd

Paulina

2024-11-11

Testa liknande recept

Steel cut oats med äpple och kanel
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gröt med pocherat ägg och krispigt bacon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad gröt med mandel och honung
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Guldgröt med banan, nötsmör och granola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
”Havreotto” – risotto fast med havre
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Steel cut overnight oats
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga