Gröt med bärkompott, yoghurt och skummad mjölk
Gröt kan vara allt annat än tråkigt – som denna gjord på havregryn och steel cut oats som toppas med en sötsyrlig bärkompott på hallon, vinbär och körsbär och äts med varm, skummad mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024
Ingredienser
4 portioner
Bärkompott
2 dl frysta hallon
2 dl frysta svarta vinbär
2 dl frysta urkärnade körsbär
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 citron (1 msk skal och 1 msk juice, för 4 port)
Gröt
3 dl mjölk eller havredryck (1,5 %)
6 dl vatten
1 tsk malen kardemumma
2 krm salt
2 1/2 dl steel cut oats
2 1/2 dl havregryn
Till servering
2 dl matyoghurt (10 %)
2 dl mjölk eller växtbaserad dryck
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Behövs ej sådär mycket socker! Blir gott med en mindre mängd
Paulina
2024-11-11