Pannacotta med choklad och bär

Len gräddcrème med smak av mjölkchoklad, vanilj och svarta vinbär. Varva i små, smala glas, till exempel snapsglas, så man ser lagren tydligt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Ingredienser
6 portioner
Chokladlager
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad mjölkchoklad
1/2 tsk honung
Vaniljlager
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk socker
Vinbärslager
1 gelatinblad
1 dl svarta vinbär (färska eller frysta, tinade)
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk socker
färska bär till garnering, t ex björnbär
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1531 KJ / 366 kCal
Fett33 g
Salt0.07 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Kommentarer
Finns det olika gelatinblad? Olika storlek? Eller har alla gelatinblad samma storlek?
Doris
2020-06-06Hej Doris! Gelatinblad finns bara i en storlek i butiken. Alla är samma storlek oavsett varumärke. Restaurangerna använder sig ibland av en annan storlek, men den finns ju inte att köpa i vanliga mataffärer. Hoppas att du gillar pannacottan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-09Det finns även Gelesocker Multi från Dansukker som går att använda för att göra pannnacotta om en inte vill ha gelatin i för att det ska vara vegetariskt eller för att det är lätt att misslyckas med det då. Med sockret blir det alltid perfekt!
Anna
2016-03-20Jättegod!!!
Annika
2014-08-21