Pannacotta med choklad och bär

401
4
Pannacotta med choklad och bär

Len gräddcrème med smak av mjölkchoklad, vanilj och svarta vinbär. Varva i små, smala glas, till exempel snapsglas, så man ser lagren tydligt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Pannacotta med choklad och bär

Ingredienser

6 portioner

Chokladlager

1
gelatinblad
1 1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
hackad mjölkchoklad
1/2 tsk
honung

Vaniljlager

1
gelatinblad
1/2
vaniljstång
1 1/2 dl
vispgrädde
1 msk
socker

Vinbärslager

1
gelatinblad
1 dl
svarta vinbär (färska eller frysta, tinade)
1 1/2 dl
vispgrädde
1 msk
socker
-
färska bär till garnering, t ex björnbär

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt mjölkchokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt mjölkchokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

401

Kommentarer

Doris

6/6/2020

Finns det olika gelatinblad? Olika storlek? Eller har alla gelatinblad samma storlek?

Redaktionen ICAse

6/9/2020

Hej Doris! Gelatinblad finns bara i en storlek i butiken. Alla är samma storlek oavsett varumärke. Restaurangerna använder sig ibland av en annan storlek, men den finns ju inte att köpa i vanliga mataffärer. Hoppas att du gillar pannacottan! Hälsningar Elina

Anna

3/20/2016

Det finns även Gelesocker Multi från Dansukker som går att använda för att göra pannnacotta om en inte vill ha gelatin i för att det ska vara vegetariskt eller för att det är lätt att misslyckas med det då. Med sockret blir det alltid perfekt!

Annika

8/21/2014

Jättegod!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1531 KJ / 366 kCal
Fett 33 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 13 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept