Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Pannacotta med choklad och bär

Len gräddcrème med smak av mjölkchoklad, vanilj och svarta vinbär. Varva i små, smala glas, till exempel snapsglas, så man ser lagren tydligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladlager: Börja med chokladlagret. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
  2. Koka upp grädden. Tillsätt mjölkchoklad och honung och rör tills det smälter.
  3. Krama ut vattnet ur gelatinet och blanda ner. 
  4. Häll upp i 6 glas (för 6 port). Ställ i kylen minst 30 minuter innan nästa lager hälls på.
  5. Vaniljlager: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Låt koka upp. 
  6. Krama ut vattnet ur gelatinet och rör ner. Låt svalna ca 10 minuter. 
  7. Lyft upp vaniljstången. Häll försiktigt smeten över chokladlagret. Ställ i kylen minst 30 minuter.
  8. Vinbärslager: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Mixa bären med en stavmixer.
  9. Koka upp grädde och socker. Ta från värmen. Krama ut vattnet ur gelatinet och rör ner i grädden. Blanda ner de mixade bären. 
  10. Sila genom en finmaskig sil. Låt svalna ca 10 minuter. Häll försiktigt över vaniljlagret. Ställ i kylen minst 30 minuter.
  11. Ta ut pannacottan ur kylen ca 10 minuter före servering. Garnera med färska bär.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt mjölkchokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt mjölkchokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 6
Chokladlager
  • 1 gelatinblad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad mjölkchoklad
  • 1/2 tsk honung
Vaniljlager
  • 1 gelatinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
Vinbärslager
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl svarta vinbär (färska eller frysta, tinade)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • färska bär till garnering, t ex björnbär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1531 kJ / 366 kCal