Bärsallad med syrlig sås

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Bärsallad med syrlig sås

Bärsallad med syrlig sås är en vacker och mycket angenäm dessert. Du tinar de frysta bären och gör en härlig sås på grädde, yoghurt och socker. Mynta och mandel på toppen gör bärsalladen fullkomlig.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Bärsallad med syrlig sås

Ingredienser

4 portioner
1 l  blandade bär t ex svarta vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär (gärna frysta)
3 msk  råsocker
4 msk  vaniljvodka, rom eller favoritlikör
1 dl  yoghurt av medelhavstyp
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  florsocker
1/2 dl  mellangrädde

Till servering

1 dl  flagad rostad mandel
10   blad färsk pepparmynta eller torkad pepparmynta (10 blad motsvarar 1 tsk torkad)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1393 KJ / 332 kCal

Testa liknande recept

Grillade bär
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Björnbärskompott med svarta vinbär
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj med björnbär och svarta vinbär
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar med romsmak
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blandbärssaft
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marmelad på röda vinbär
Betyg 4.4 av 5.
91 personer har röstat
Under 45 min att tillaga