Bärsallad med syrlig sås
Bärsallad med syrlig sås är en vacker och mycket angenäm dessert. Du tinar de frysta bären och gör en härlig sås på grädde, yoghurt och socker. Mynta och mandel på toppen gör bärsalladen fullkomlig.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 l blandade bär t ex svarta vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär (gärna frysta)
3 msk råsocker
4 msk vaniljvodka, rom eller favoritlikör
1 dl yoghurt av medelhavstyp
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
1/2 dl mellangrädde
Till servering
1 dl flagad rostad mandel
10 blad färsk pepparmynta eller torkad pepparmynta (10 blad motsvarar 1 tsk torkad)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1393 KJ / 332 kCal
Kommentarer