Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bärsallad med syrlig sås

Bärsallad med syrlig sås är en vacker och mycket angenäm dessert. Du tinar de frysta bären och gör en härlig sås på grädde, yoghurt och socker. Mynta och mandel på toppen gör bärsalladen fullkomlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ev frysta bär tina lite i rumstemperatur. Blanda bären med råsocker och sprit. Ställ kallt.
  2. Blanda yoghurt, vaniljsocker och florsocker. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner den i yoghurten.
  3. Strö flagad mandel och strimlad pepparmynta över salladen och servera med såsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l blandade bär t ex svarta vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär (gärna frysta)
  • 3 msk råsocker
  • 4 msk vaniljvodka, rom eller favoritlikör
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 dl mellangrädde
Till servering
  • 1 dl flagad rostad mandel
  • 10 blad färsk pepparmynta eller torkad pepparmynta (10 blad motsvarar 1 tsk torkad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1393 kJ / 332 kCal
Läs mer om näringsvärden