Bisque

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bisque

En elegant och lyxig bisque på hummer, perfekt förrätt att servera vid nyår och andra festliga tillfällen. Bisque är tunn soppa av franskt ursprung som görs på skaldjur, i det här receptet använder vi hummer.

En en undertallrik med en tallrik soppa på, toppad med en bit hummer och färsk dill.

Ingredienser

4 förrättsportioner
2 kokta humrar (frysta eller färska à ca 400 g)
2 msk olja
2 schalottenlökar
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
3 vitpepparkorn
2 tomater
2 msk konjak
2 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
7 1/2 dl vatten
2 1/2 msk hummerfond
1/2 tsk torkad timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 msk smör

Till servering

färsk dill

Gör så här

Receptet är provlagat som 4 förrättsportioner och blir ca 1 l.
00:05:00
00:05:00
00:02:00
00:05:00
00:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1778 KJ / 425 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Hummersoppa
    Betyg 4.2 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Hummerpasta
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummersoppa med pecorinogratinerad toast
    Betyg 4.1 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Hummersallad med marinerad morot
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chiligratinerad hummer
    Betyg 4.1 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummer Thermidor
    Betyg 3.3 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad