Bisque

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bisque

En elegant och lyxig bisque på hummer, perfekt förrätt att servera vid nyår och andra festliga tillfällen. Bisque är tunn soppa av franskt ursprung som görs på skaldjur, i det här receptet använder vi hummer.

Bisque

Ingredienser

4 förrättsportioner
2 kokta humrar (frysta eller färska à ca 400 g)
2 msk olja
2 schalottenlökar
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
3 vitpepparkorn
2 tomater
2 msk konjak
2 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
7 1/2 dl vatten
2 1/2 msk hummerfond
1/2 tsk torkad timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 msk smör

Till servering

färsk dill

Gör så här

Receptet är provlagat som 4 förrättsportioner och blir ca 1 l.
00:05:00
00:05:00
00:02:00
00:05:00
00:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1778 KJ / 425 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Hummerpasta
Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hummersoppa med pecorinogratinerad toast
Betyg 4.1 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Hummersallad med marinerad morot
Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chiligratinerad hummer
Betyg 4.1 av 5.94 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hummer Thermidor
Betyg 3.3 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad