Biryani – Rispilaff med kyckling
Biryani är en risrätt full av smaker, och ett vanligt inslag under bland annat det kurdiska nyåret. Här kokas riset ihop med kanel, kapris, saffran och smör, och blandas med kryddig, krämig kyckling. Svårslaget!
Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1,3 kg)
1 citron
1 tsk salt
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
4 tomater
2 msk olja
1/2 tsk gurkmeja
1 msk biryanikrydda
3 dl matyoghurt
Ris
1 msk kapris
3 dl basmatiris
1 msk smör
3 kanelstänger
5 dl vatten
2 krm salt
2 förp saffran (à 1/2 g)
Topping
1 dl hel skalad mandel
1 dl gula russin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4147 KJ / 998 kCal
Fett53 g
Salt1.81 g
Kolhydrater74 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Finns Biryanikryddan färdig att köpa?
Jenny
2024-12-07Hej Jenny! Den finns att köpa färdig. Finns den inte i din butik så be handlaren att ta in den. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-09almond and raisins for toppings. what are you trying to cook
Siva sai
2024-09-30Helt underbar mat. Visserligen ökade jag mängd med vitlök o ingefära, även en rejäl dos med finhackad koriander. 1/2 8 hos mig, blir succé.
Michael
2023-10-17