Biryani – Rispilaff med kyckling

84
2
Biryani – Rispilaff med kyckling

Biryani är en risrätt full av smaker, och ett vanligt inslag under bland annat det kurdiska nyåret. Här kokas riset ihop med kanel, kapris, saffran och smör, och blandas med kryddig, krämig kyckling. Svårslaget!

Skriv ut
Biryani – Rispilaff med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1
kyckling (à ca 1,3 kg)
1
citron
1 tsk
salt
2
gula lökar
4
vitlöksklyftor
1 msk
riven färsk ingefära
4
tomater
2 msk
olja
1/2 tsk
gurkmeja
1 msk
biryanikrydda
3 dl
matyoghurt

Ris

1 msk
kapris
3 dl
basmatiris
1 msk
smör
3
kanelstänger
5 dl
vatten
2 krm
salt
2
förp saffran (à 1/2 g)

Topping

1 dl
hel skalad mandel
1 dl
gula russin

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på Biryani-kryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Sara

2021-04-03

Det här var supergott! Hade kunnat tänka mig att lägga ner russinen i grytan en stund för att få lite sötma till allt det kryddiga istället för att bara toppa med det. Man kan ta MYCKET mer kapris i riset och likaså mandel att toppa med. Vi bytte ut kyckling mot stekt halloumi. Ett superrecept som kommer lagas mycket här hemma!

Mubashir

2019-06-13

Det här är inte biryani! Behöver ni riktig biryani receptet, kontakta mig!

Näringsvärde per portion

Energi 4147 KJ / 998 kCal
Fett 53 g
Salt 1.81 g
Kolhydrater 74 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept