Biryani – Rispilaff med kyckling
Biryani är en risrätt full av smaker, och ett vanligt inslag under bland annat det kurdiska nyåret. Här kokas riset ihop med kanel, kapris, saffran och smör, och blandas med kryddig, krämig kyckling. Svårslaget!
Ingredienser
Ris
Topping
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på Biryani-kryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt underbar mat. Visserligen ökade jag mängd med vitlök o ingefära, även en rejäl dos med finhackad koriander. 1/2 8 hos mig, blir succé.
Michael
2023-10-17Det här var supergott! Hade kunnat tänka mig att lägga ner russinen i grytan en stund för att få lite sötma till allt det kryddiga istället för att bara toppa med det. Man kan ta MYCKET mer kapris i riset och likaså mandel att toppa med. Vi bytte ut kyckling mot stekt halloumi. Ett superrecept som kommer lagas mycket här hemma!
Sara
2021-04-03Det här är inte biryani! Behöver ni riktig biryani receptet, kontakta mig!
Mubashir
2019-06-13