Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biffig nudelsallad med mango

Den här fruktiga rätten bjuder på en härlig brytning mellan söt mango, syrlig lime, kryddig koriander och het sambal oelek. Biffsalladen passar att äta både varm till middag och ljummen på buffébordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mangon.
  2. Skär lövbiffen i 1 cm breda remsor. Ansa och strimla purjolöken och paprikan. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ur den. Skär den i ca 1/2 cm bitar.
  3. Stek köttet i hälften av oljan i en het panna. Vänd i löken och paprikan mot slutet av stekningen. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Bryt broccolin i buketter och förväll den några minuter i saltat vatten. Häll av vattnet från nudlarna och broccolin. Blanda nudlarna och broccolin med köttet, resten av oljan, mangon, gurkan och sambal oelek.
  5. Pressa över limesaften.
  6. Hacka koriandern, strö över den och solrosfröna på nudlarna.
  7. Servera med lite extra sambal oelek.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Salladen passar både som varm och ljummen.

Kockknepet: rostade solrosfrön.
Rosta solrosfröna gyllenbruna i en stekpanna. Tillsätt 1/2 tsk sambal oelek, 1/2 tsk honung och smaka av med salt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g mango i tärningar
  • 350 g lövbiff
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g glasnudlar
  • 250 g broccoli
  • salt till kokvattnet
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 1/5 dl solrosfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1919 kJ / 458 kCal