Biffig nudelsallad med mango
Den här fruktiga rätten bjuder på en härlig brytning mellan söt mango, syrlig lime, kryddig koriander och het sambal oelek. Biffsalladen passar att äta både varm till middag och ljummen på buffébordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
150 g mango i tärningar
350 g lövbiff
1/2 purjolök
1 röd paprika
1/2 gurka
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g glasnudlar
250 g broccoli
salt till kokvattnet
1 tsk sambal oelek
1 lime
1 kruka koriander
1/5 dl solrosfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1919 KJ / 458 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater57.6 g
Protein24.8 g
Kommentarer
Körde med färsk broccoli och skippade att förvälla den, plus lite extra mango och gurka. Blandade den extra sambal olek i nudlarna. Giller ej korriander så körde med persilja. Blev väldigt god som en kall nudelsallad.
Maud
2021-05-31Halva mängden nudlar hade räckt, annars supergott
Veronica
2020-10-06Hej! Vi har nu ändrat namnet på receptet och förtydligat när gurkan ska med. Gällande nudlarna så är detta den rekommenderade mängden per portion, men det är givetvis valfritt om man själv föredrar att ta mindre eller mer av dessa och de andra ingredienserna i rätten. När vi provlagade och provsmakade så upplevde vi att det var balans i receptet.
Redaktionen
2012-01-10