Biffig nudelsallad med mango

53
5
Biffig nudelsallad med mango

Den här fruktiga rätten bjuder på en härlig brytning mellan söt mango, syrlig lime, kryddig koriander och het sambal oelek. Biffsalladen passar att äta både varm till middag och ljummen på buffébordet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Biffig nudelsallad med mango

Ingredienser

4 portioner
150 g mango i tärningar
350 g lövbiff
1/2 purjolök
1 röd paprika
1/2 gurka
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g glasnudlar
250 g broccoli
salt till kokvattnet
1 tsk sambal oelek
1 lime
1 kruka koriander
1/5 dl solrosfrö

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Salladen passar både som varm och ljummen.

Kockknepet: rostade solrosfrön.
Rosta solrosfröna gyllenbruna i en stekpanna. Tillsätt 1/2 tsk sambal oelek, 1/2 tsk honung och smaka av med salt (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Maud

2021-05-31

Körde med färsk broccoli och skippade att förvälla den, plus lite extra mango och gurka. Blandade den extra sambal olek i nudlarna. Giller ej korriander så körde med persilja. Blev väldigt god som en kall nudelsallad.

Veronica

2020-10-06

Halva mängden nudlar hade räckt, annars supergott

Redaktionen

2012-01-10

Hej! Vi har nu ändrat namnet på receptet och förtydligat när gurkan ska med. Gällande nudlarna så är detta den rekommenderade mängden per portion, men det är givetvis valfritt om man själv föredrar att ta mindre eller mer av dessa och de andra ingredienserna i rätten. När vi provlagade och provsmakade så upplevde vi att det var balans i receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 1919 KJ / 458 kCal
Fett 12.9 g
Kolhydrater 57.6 g
Protein 24.8 g
Läs mer om näringsvärden