Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lövbiff med mango- och avokadosalsa

I det här receptet serveras lövbiff med en utsökt mango- och avokadosalsa. Lövbiffen strimlas och steks i tillsammans soja och honung för att sedan få sällskap av nykokta glasnudlar på tallriken. En exotisk salsa kompletterar måltiden med smak av söt mango, krämig avokado och en touch av koriander.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skala mangon och skär den i tärningar. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och tärna det. Ansa och skiva salladslöken. Blanda allt i en skål.
  2. Riv skalet av limen och pressa ur saften.
  3. Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar. Toppa med korianderblad.
  4. Glasnudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Lövbiff: Blanda honung, soja och vatten.
  6. Strimla och stek lövbiffen i olja i en stekpanna några minuter runt om. Häll över sojablandningen och koka upp. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera lövbiffen med salsa och glasnudlar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Blanda gärna riven färsk ingefära i biffen.

Ingredienser

Portioner: 4
Salsa
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • 4 port glasnudlar
Lövbiff
  • 2 msk honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • ca 500 g lövbiff
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2506 kJ / 599 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer