Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biffgryta med kokosmjölk och curry

En underbar biffgryta inspirerad av Indien. Kryddor som kanel, kardemumma och curry får puttra med kokosmjölken. Såsen får ett extra sting av den heta sambal oeleken och citronsaftens syrlighet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Stek löken i hälften av oljan i en gryta. Tillsätt kanel, mortlade kardemummakärnor och curry och stek ytterligare någon minut.  
  4. Blanda ner sambal oelek och kokosmjölk och koka upp. Smaka av med salt och eventuellt mera sambal oelek.
  5. Blomkål: Ansa blomkålen och bryt den i små buketter. Koka dem i saltat vatten ca 6 minuter eller tills den är mjuk rakt igenom. 
  6. Gryta: Stek biffen i resten av oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt vattnet och häll över allt i grytan med kokosmjölken. Pressa i citronen.
  7. Blomkål: Plocka av bladen från körveln och hacka grovt. Blanda körvel och blomkål tillsammans med olja och vinäger. Salta och peppra.
  8. Servera grytan med riset och blomkålen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Gryta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • ca 500 g strimlad biff
  • 1 dl vatten
  • 1/2 citron
Blomkål
  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3174 kJ / 759 kCal