Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsstekt biff med kaprisdressing

Ugnsstekt biff med kaprisdressing är förträfflig sommarmat! Magnifik i all enkelhet och passar utmärkt att servera med kokt färskpotatis och lättkokta grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
  3. Ställ in i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 60°C. Ta ut och låt vila ca 15 minuter.
  4. Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa i vatten, gräslök och kapris.
  5. Skär upp köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över såsen. Servera köttet direkt eller låt det kallna. Kokt färskpotatis och lättkokta grönsaker är gott till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g utskuren biff i bit
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk kapris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?