Grekisk biffgryta
En gryta med biff, rödlök, tomater och gurka som får smaker av oliver och fetaost serverar du här med färsk timjan och vitlöksbröd. Denna gryträtt med grekiska smaker är otroligt god och kommer uppskattas av dina gäster.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
400 g utskuren biff
1 rödlök
3 tomater
1/2 gurka
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
1/2 dl svarta oliver
100 g grekisk fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har varit en favorit hemma i många år nu. Vi äter den som den är utan tillbehör. Bra lchf. Enkelt och gott!
Minna
2015-01-05Har blivit en stor favorit hemma. Brukar servera detta tillsammans med ris och så gör jag en sås genom en redning och häller i grytan så blir det inte så torrt till riset. Plus jag lägger gärna i mer fetaost.
Emely
2008-05-13Himelskt gott! Har gjort detta massor med gånger. Istället för vitlöksbröd så har vi haft tzatziki och klyftpotatis (med timjan) till, mums!
Marianne
2008-02-22