Grekisk biffgryta

15
6
Grekisk biffgryta

En gryta med biff, rödlök, tomater och gurka som får smaker av oliver och fetaost serverar du här med färsk timjan och vitlöksbröd. Denna gryträtt med grekiska smaker är otroligt god och kommer uppskattas av dina gäster.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Grekisk biffgryta

Ingredienser

4 portioner
400 g utskuren biff
1 rödlök
3 tomater
1/2 gurka
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
1/2 dl svarta oliver
100 g grekisk fetaost

För alla

Fri från gluten och ägg. Välj bröd till som passar vid ev allergi.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Minna

2015-01-05

Har varit en favorit hemma i många år nu. Vi äter den som den är utan tillbehör. Bra lchf. Enkelt och gott!

Emely

2008-05-13

Har blivit en stor favorit hemma. Brukar servera detta tillsammans med ris och så gör jag en sås genom en redning och häller i grytan så blir det inte så torrt till riset. Plus jag lägger gärna i mer fetaost.

Marianne

2008-02-22

Himelskt gott! Har gjort detta massor med gånger. Istället för vitlöksbröd så har vi haft tzatziki och klyftpotatis (med timjan) till, mums!