Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsgryta allt-i-ett

En värmande och god köttfärsgryta som passar bra att äta som den är. Potatis, morot och palsternackor gör grytan matigare och smakrikare. Toppa med persilja och servera med en god smörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en gryta eller kastrull.
  2. Skala lök och rotfrukter, skiva löken och riv rotfrukterna grovt på ett rivjärn.
  3. Lägg ner allt i buljongen och låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills det är mjukt.
  4. Stek köttfärsen i omgångar i oljan. Rör ner den och tomatpurén i buljongen, låt allt sjuda i ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Strö persiljan över grytan. Servera med en ostsmörgås.


För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd och byt ut osten mot lämpligt pålägg.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd och ost.

Tips

Perfekt att ta med i en termos på turen i skogen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 liter vatten
  • 5 köttbuljongtärningar
  • 4 gula lökar
  • 5 morötter
  • 5 palsternackor
  • 10 potatisar
  • 1 kg nötfärs
  • 3 msk olja
  • 5 msk tomatpuré
  • salt och vitpeppar
  • 1 paket hackad fryst persilja à 30 g
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2024 kJ / 484 kCal