Köttfärsgryta allt-i-ett

17
2
Köttfärsgryta allt-i-ett

En värmande och god köttfärsgryta som passar bra att äta som den är. Potatis, morot och palsternackor gör grytan matigare och smakrikare. Toppa med persilja och servera med en god smörgås.

Köttfärsgryta allt-i-ett

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 liter vatten
5 köttbuljongtärningar
4 gula lökar
5 morötter
5 palsternackor
10 potatisar
1 kg nötfärs
3 msk olja
5 msk tomatpuré
salt och vitpeppar
1 paket hackad fryst persilja à 30 g

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd och byt ut osten mot lämpligt pålägg.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd och ost.

Gör så här

Tips

Perfekt att ta med i en termos på turen i skogen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Julia

2020-11-11

Smidigt och väldigt gott!

Richard

2013-01-13

Gott och värmande på vintern.

Näringsvärde per portion

Energi 2024 KJ / 484 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 43 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden