Köttfärsgryta allt-i-ett
En värmande och god köttfärsgryta som passar bra att äta som den är. Potatis, morot och palsternackor gör grytan matigare och smakrikare. Toppa med persilja och servera med en god smörgås.
Ingredienser
10 portioner
2 1/2 liter vatten
5 köttbuljongtärningar
4 gula lökar
5 morötter
5 palsternackor
10 potatisar
1 kg nötfärs
3 msk olja
5 msk tomatpuré
salt och vitpeppar
1 paket hackad fryst persilja à 30 g
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd och ost.
Energi2024 KJ / 484 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein29 g
Kommentarer
trodde det va små portioner, så som en ensam student så lagade jag 10 stora portioner med baktanken att ”jag käkar så mycket så Dehär är säkert 4-5portioner”. Detta var mycket fel av mig, som resultat käkade jag detta hela veckan utan att tröttna vilket är ett betyg i sig.
Lucas
2023-02-23Smidigt och väldigt gott!
Julia
2020-11-11Gott och värmande på vintern.
Richard
2013-01-13