Pastasås på annorlunda sätt
Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, utmärker den här pastasåsen med köttfärs. Bra mat som innehåller mycket fibrer och är välgörande för en liten kassa.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
200 g nötfärs
1 bit rotselleri
1 morot
1 palsternacka
1 stor gul lök
1 msk olja
1/2 - 1 msk curry (pulver)
1 msk majsstärkelse (majsstärkelse)
1 - 1 1/2 dl vatten eller vin
2 msk dijonsenap
1 - 1 1/2 msk japansk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev för stark så vi la i Cream fraiche.
Beatric
2023-07-11Har testat med kycklingfärs och lite citroncest. Mmmm...
Emelie
2020-10-30Himmelskt gott, härlig smakbrytning mellan de starka kryddorna och rotfrukterna. Jag pressade också en vitlöksklyfta i såsen. Rekommenderas.
Astrid
2008-12-09