Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pastasås på annorlunda sätt

(8)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, utmärker den här pastasåsen med köttfärs. Bra mat som innehåller mycket fibrer och är välgörande för en liten kassa.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g nötfärs
  • 1 bit rotselleri
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry (pulver)
  • 1 msk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • 1 1/2 dl vatten eller vin
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Till servering
  • pasta
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att skala och riva rotsakerna på rivjärnets grövsta sida. Det ska bli ungefär 7 dl (för 4 port). Skala och hacka löken.
  2. Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Pudra över curry.
  3. Tillsätt rotsakerna och löken. Låt alltsammans fräsa ytterligare några minuter. Pudra över maizena och rör om väl.
  4. Häll på vatten eller vin. Smaksätt med senap, soja, salt och peppar. Sjud köttfärssåsen i 5-10 minuter.
  5. Servera med pasta, tomat eller någon annan grönsak.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer pasta som passar vid respektive allergi.