Pastasås på annorlunda sätt

9
7
Pastasås på annorlunda sätt

Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, utmärker den här pastasåsen med köttfärs. Bra mat som innehåller mycket fibrer och är välgörande för en liten kassa.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Pastasås på annorlunda sätt

Ingredienser

4 portioner
200 g nötfärs
1 bit rotselleri
1 morot
1 palsternacka
1 stor gul lök
1 msk olja
1/2 - 1 msk curry (pulver)
1 msk majsstärkelse (majsstärkelse)
1 - 1 1/2 dl vatten eller vin
2 msk dijonsenap
1 - 1 1/2 msk japansk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

pasta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer pasta som passar vid respektive allergi.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Emelie

2020-10-30

Har testat med kycklingfärs och lite citroncest. Mmmm...

Astrid

2008-12-09

Himmelskt gott, härlig smakbrytning mellan de starka kryddorna och rotfrukterna. Jag pressade också en vitlöksklyfta i såsen. Rekommenderas.

Ingegerd

2006-09-17

Nej, inte i vår smak alls - tyvärr. Kanske hade den passat bättre ihop med ris eller så?