Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gräddig biffgryta med champinjoner

Denna otroligt goda rätt består av gräddig biffgryta med champinjoner. Strimla det möra köttet och dela svamparna. Stek tillsammans med vitlök och häll på grädde samt soja. Red till önskad konsistens och låt puttra samman till en härlig gryta. Servera med kokt potatis. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Biffgryta: Dela svampen i kvartar.
  3. Strimla köttet och stek i hälften av oljan. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Lägg över i en gryta och stek svampen i resten av oljan. Lägg över i grytan.
  4. Blanda majsstärkelsen med grädden och rör ner i grytan tillsammans med soja och buljong. Låt koka ca 5 minuter.
  5. Till servering: Skär gurkan i tärningar eller stavar.
  6. Servera biffgrytan med potatis och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Stek hackad lök med champinjonerna och krydda med rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Biffgryta
  • 250 g champinjoner
  • 600 g minutbiff
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
Till servering
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 573 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer