Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

BBQ-biff med krämig sellerisallad

BBQ biff med en sellerisallad där biffen blir extra saftig och smakrik av såsen som blandas i. Här är det salladen som gör det lilla extra med smaker som rotselleri, härlig prästost, äpple och senap som blandas med crème fraiche. Servera denna krispiga sallad med kött och rykande nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sellerisallad: Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Stek dem i olivoljan i en stekpanna, salta och peppra. Låt svalna.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sellerisallad: Blanda ost, crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Riv äpplet, vänd ner det och rotsellerin.
  4. Skär salladen grovt.
  5. Biff: Stek köttet i smöret i en stekpanna cirka 1 minut på varje sida. Salta och peppra försiktigt. Blanda ner BBQ-såsen och vattnet och låt det bli varmt.
  6. Servera köttet med sellerisallad, ris och romansallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Sellerisallad
  • ca 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven prästost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk söt senap
  • 1 rött äpple
  • 1/2 romansallad
Biff
  • ca 600 g minutbiff
  • 1 msk smör
  • 200 g bbq-sås
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3048 kJ / 727 kCal