Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biff med färskost och champinjoner

Denna härliga biff med färskost och champinjoner har en utsökt smak. Medan ditt ris kokar så fräser du snabbt samman färsk svamp, strimlad lövbiff och rödlök som smaksätts med soja, len färskost och grädde. Servera direkt din goda röra med riset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka fyra portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla lövbiffen.
  3. Skala och skiva löken. Skiva champinjonerna i tjocka skivor.
  4. Bryn köttet i oljan i en panna ca 5 minuter. Tillsätt lök och champinjoner och bryn ytterligare någon minut.
  5. Tillsätt färskost, grädde, vatten och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera nykokt ris vid sidan om.

För alla

Gör mjölk- och laktosfri: byt ut färskosten mot sojaost och matlagningsgrädden mot havre- eller sojabaserad grädde.

Tips

Gott att servera matyoghurt och gurka med sweetchili sås till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris
  • 400 g strimlad lövbiff
  • 1 msk olja till stekning
  • 2 röda lökar
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 msk färskost (16 %)
  • 1 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1971 kJ / 471 kCal
Läs mer om näringsvärden