Bibimbap med svamp

Den koreanska risrätten bibimbap – här i en variant utan kött och med svamp istället! Svampen marineras i en smakrik marinad innan den steks, och serveras sedan med olika sauterade, marinerade och syrade grönsaker, ris, ett stekt ägg och gochujangsås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 msk vitt vin
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl tunt skivad salladslök
300 g strimlad svamp t ex ostronskivling, portabello eller champinjoner
4 port ris
4 ägg
1 msk neutral olja
Till servering
3 dl kimchi
1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 3)
1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 3)
1 sats snabbinlagd gurka med chili (se länk i steg 3)
3 msk gochujang chilipasta (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stSvampen blev fenomenal även med billiga champinjoner! Så fina smaker.
Malin
Många delar, men ändå enkelt att lyckas med. Tolvåringen fixade det utmärkt. Jättegott!
Magdalena
Super gott och enkelt!
Gunilla
En riktig fullträff här hemma! Mycket smaker. Vi körde hemgjord kimchi på Jennie Walldens recept - så god! Hade ingen spenat så vi bytte till grönkål med samma kryddning. Funkade kanon.
Héléne
Supergott! Perfekt helgmysmat. Gör marinaden med svampen först sedan alla tillbehör som står sist i receptet avsluta med riset och sist äggen.
Dan
Vilken länk?
Anders
Hej Anders! Om du söker på receptet via ica.se så kan du se länkarna eller prova att uppdatera appen om du läser receptet där. Hälsningar Ulrika
ICA-köket