UNDER 15 MIN | Enkel

Marinerade böngroddar

Det går snabbt att marinera böngroddar och smaksätta med sesam. De marinerade böngroddarna blir ett gott tillbehör till maten eller ingrediens i till exempel nudelsoppa eller risrätter som bibimbap.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg groddar i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll över böngroddarna. Häll genast av vattnet och skölj groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag.
  2. Blanda groddarna med övriga ingredienser.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är framtaget av Jennie Walldén.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 l vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk rostade sesamfrön