Bibimbap

Bibimbap är en koreansk maträtt där mängder av goda tillbehör serveras tillsammans med ris. Marinerad entrecôte och grönsaker som spenat, böngroddar eller gurka är exempel på toppings som är vanliga. Och självklart – ett stekt ägg på toppen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 msk vitt vin
2 rivna vitlöksklyfta
300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte)
4 port ris
4 ägg
1 msk olja
3 dl kimchi
1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4)
1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4)
1 sats gurka med chili (se länk i steg 4)
3 msk gochujang chilipasta (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stSka man ha gochujang i marinaden ellet brevid?
Disa elisabeth
Hej Disa Elisabeth! gochujang serveras bredvid. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Så enkelt och bra! Bytte ut kött mot kycklingstrimlor idag, supergott det med!
Britta
Ett av mina absoluta favoriter! Gott och enkelt. Jag har alltid färsk koriander klippt över det hela. Ja, jag vet att det inte är traditionellt Koreanskt!
Monica
Succé hemma hos oss! Både för mormor (70) och barnen (9 och 11).
Sara
Jättegott! Kan verka krångligt men är inte det. Ett superbra recept
Monica
Vansinnigt gott. Riktigt bra recept.
Markus
SÅ GOTT! Rekommenderas 🤩👌🏼
Malin
En riktig fullträff!
Gerd
Denna rätt var en riktig favorit. Även om det var många olika tillbehör så gick det reaktivt snabbt att tillaga. Kan rekommendera att göra egen gochujang. Mums!
Petra
Den go-chu-jang som ICA säljer (Risberg) innehåller vete, alltså inte glutenfri. Dags att byta leverantör kanske.
Magnus