Pasta rosso med parmesan
Pasta rosso är en perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Såsen gör du enkelt med lök, morötter och tomatpuré som får en underbar smak av vitlök, timjan och ger en mättande känsla från linserna. Toppa med härlig parmesan och nykokta haricot vertes vid servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 dl torra röda linser
1 tsk torkad timjan
500 g passerade tomater
2 msk japansk soja
3 dl vatten
salt
peppar
Till servering
4 port pasta
150 g haricot vert
1 dl parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1898 KJ / 453 kCal
Fett11 g
Salt3.53 g
Kolhydrater65 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev till att snabbt som tusan steka upp lite korv så barnen åtminstone åt den kokta pastan. Föll ej i god jord.
Olof
2023-04-25Lätt, snabb och framförallt god!
Beata
2020-06-04Supergod vegetarisk rätt! Passar perfekt under vardagar!
Anna
2019-08-01