Pasta rosso med parmesan

29
2 Klimatsmart
Pasta rosso med parmesan

Pasta rosso är en perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Såsen gör du enkelt med lök, morötter och tomatpuré som får en underbar smak av vitlök, timjan och ger en mättande känsla från linserna. Toppa med härlig parmesan och nykokta haricot vertes vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Pasta rosso med parmesan

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
2
morötter
2 msk
olivolja
1/2 dl
tomatpuré
1 dl
torra röda linser
1 tsk
torkad timjan
500 g
passerade tomater
2 msk
japansk soja
3 dl
vatten
-
salt
-
peppar

Till servering

4
port pasta
150 g
haricot vert
1 dl
parmesanflarn

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med lite cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Beata

2020-06-04

Lätt, snabb och framförallt god!

Anna

2019-08-01

Supergod vegetarisk rätt! Passar perfekt under vardagar!

Näringsvärde per portion

Energi 1898 KJ / 453 kCal
Fett 11 g
Salt 3.53 g
Kolhydrater 65 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept