Bellas moussaka

11
2
Bellas moussaka

Bellas moussaka har varma och trevliga smaker av svamp, bladspenat och parmesanost och är vegetarisk. Fördela grönsakerna i en ugnsform och bre över blandningen av oliver och yoghurt. Servera den krämiga moussakan med en fräsch sallad och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999

Bellas moussaka

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
300 g svamp (t ex champinjoner)
2 tomater
1 gul paprika
1 paket bladspenat (à ca 250 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
10 svarta oliver
2 1/2 dl naturell yoghurt
1 dl grovriven parmesan
bröd
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Sofia

2006-11-24

Mycket gott, fast inte den religiösa upplevelse jag hoppats på. Jag serverade med couscous och en sallad med ruccola, purjolök, gurka och tomat. Jag hade bara i ca 200 g svamp (champinjoner) men trots det tycker jag att de blev lite för dominerande. Nästa gång halverar jag nog svampmängden och låter lite zucchini steka med istället. Troligtvis ökar jag också yoghurtmängden. Eftersom såsen var den enda egentliga smaksättningen så skadar det nog inte om den blir lite mer framträdande.

Josefin

2004-05-01

godaste jag ätit på länge! speciellt gott med färsk pasta till!

Näringsvärde per portion

Energi 1071 KJ / 256 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 23 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden