Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Bellas moussaka

Bellas moussaka har varma och trevliga smaker av svamp, bladspenat och parmesanost och är vegetarisk. Fördela grönsakerna i en ugnsform och bre över blandningen av oliver och yoghurt. Servera den krämiga moussakan med en fräsch sallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och grovhacka lök och finhacka vitlöken. Fräs löksorterna i olja.
  3. Ansa svampen och skär ev i bitar. Låt svampen fräsa med.
  4. Grovhacka tomaterna. Kärna ur och strimla paprikan. Grovhacka bladspenaten.
  5. Fördela lök, svamp, tomat, paprika och spenat i en ugnssäker form eller panna. Krydda med salt och peppar.
  6. Grovhacka oliverna och blanda med yoghurt naturell. Fördela detta över grönsakerna. Strö på grovriven parmesanost.
  7. Låt stå ca 25 minuter i ugnen. Servera med bröd och ev sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 300 g svamp (t ex champinjoner)
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 paket bladspenat (à ca 250 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 svarta oliver
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • bröd
  • ev sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1071 kJ / 256 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer