Bellas moussaka
Bellas moussaka har varma och trevliga smaker av svamp, bladspenat och parmesanost och är vegetarisk. Fördela grönsakerna i en ugnsform och bre över blandningen av oliver och yoghurt. Servera den krämiga moussakan med en fräsch sallad och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
300 g svamp (t ex champinjoner)
2 tomater
1 gul paprika
1 paket bladspenat (à ca 250 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
10 svarta oliver
2 1/2 dl naturell yoghurt
1 dl grovt riven parmesan eller annan lagrad hårdost
bröd
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1071 KJ / 256 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater23 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, fast inte den religiösa upplevelse jag hoppats på. Jag serverade med couscous och en sallad med ruccola, purjolök, gurka och tomat. Jag hade bara i ca 200 g svamp (champinjoner) men trots det tycker jag att de blev lite för dominerande. Nästa gång halverar jag nog svampmängden och låter lite zucchini steka med istället. Troligtvis ökar jag också yoghurtmängden. Eftersom såsen var den enda egentliga smaksättningen så skadar det nog inte om den blir lite mer framträdande.
Sofia
2006-11-24godaste jag ätit på länge! speciellt gott med färsk pasta till!
Josefin
2004-05-01